20/JohorBahru,Malaysia/A blogger since 2008/Professional and Intellectual Accountant to be.

SMSKT


hoyehh hoyehh , dapat masuk sekolah menengah sains kota tinggi .
my friends ade yg dapat ade yg x dpt .


athira : dapat sekolah sains kat muar .

mun : dapat sekolah menengah seri puteri , kuala lumpur . gerek sehh

ama : dapat sekolah tun fatimah . nyeh , x aci . dekat gila wehh

ain : too bad , x dpt .

shira : sama ngan ain .

erhh , sedih laa . some of my frens x dpt tawaran tuu .
xpe la , xde rezeki nak buat mcm mana .



so now , nak pergi ke x nih ?
adoiii . susah laa nak jawab .
masa kat kampung , ayah da tanye dahh .
siap bincang ngan pak utih lagi .
heh :p

kalau nak tengok sistem pembelajaran kat sekolah ni ,
mmg patut pon pindah .
tapi ntah la , mcm nak tanak je hati nih .
terus terang ehh ,
wa takut duduk sorang sorang ; far from my parents .
semuanya kena berdikari bila da masuk asrama nih .



xleh tahan bila part kena pisah ngan my frens . huaaaaa !
ohh maybe bg korang pisah ngan kwn benda ciput je .
but for me , no . without them i'm totally nothing .
cmmon la , susah senang semua ngan dorang .
wa ingat dulu mcm mana susah ktorang study masa nak pmr tuu .
15 mins b4 masuk dewan , sempat menghafal lagi tuu .
mmg kenangan betul laa .


mcm mana ni ,
kena fikir betul betul .
ayah kena amik cuti masa ari daftar nnt .
haiyooooooo .

ingat ingat balik kan ,
ramai jugak la yg sokong wa masuk asrama tu .


maktok : kalau masuk bg tau maktok eh . tapi kalau da masuk jgn keluar keluar tauu .

cokyah : satu je kena fikir bila masuk asrama , study .

pak utih : disiplin kena tinggi kalau nak pergi .


xpe la , ade tempoh seminggu lebih lagi sebelum pindah .
boleh discuss ngan mama lagi .
haihhhh =.=
pening wehh pening !

1 comment:

aten aje? said...

haha
aku tgk tajuk ko
mati-mati aku ingat ko dapat skola bapak aku dulu; sms kuala terengganu xD
dengar amin nordin dapat sama dengan kau